Wat is Emotie Blokkade therapie?

 

Dit is een combinatie van meerdere technieken. De kracht van deze gecombineerde therapie is dat emoties door opgeslagen trauma's afgevoerd worden en de balans tussen inspanning en ontspanning wordt hersteld. Door deze vorm van therapie toe te passen, kan ik bij jouw paard de spanningspunten in het lichaam voelen en deze ook verhelpen.

 

Dit doe ik door spanningen op te zoeken en deze op te lossen. Zo kan ik ervoor zorgen dat de rem van je paard gaat werken.

“Bij veel paarden maakt het gaspedaal overuren, terwijl de rem niet functioneert.”

 

Gas- en rempedaal

In jouw lichaam, en ook dat van jouw paard vinden allerlei processen plaats waar dat paard geen invloed op heeft. Deze processen worden beïnvloed door het autonome zenuwstelsel. Je spijsvertering, bloeddruk en stofwisseling gaan door, ook als je slaapt.

 

Dit proces heeft twee regelsystemen, die ik vaak vergelijk met het gas en de rem. Het gaspedaal stelt het paard in staat om te overleven. In levensbedreigende situaties heeft hij de keuze uit drie opties: vechten, vluchten of verstijven (fight, flight, freeze). In een noodsituatie komt er adrenaline vrij, gaan bloeddruk en hartslag omhoog en bereidt het lichaam zich voor op vechten, vluchten of verstijven.

 

De rem is echter net zo belangrijk als het gas. Het rempedaal moet ervoor zorgen dat het lichaam, na een periode van stress, weer herstelt; op adem komt. Bij veel paarden echter, maakt het gaspedaal overuren terwijl de rem niet meer functioneert. Hierdoor komt het lichaam niet toe aan zijn broodnodige herstelfase, raakt het overbelast en ontstaan er fysieke en mentale klachten. Emotie blokkade therapie kan ertoe bijdragen dat het tij wordt gekeerd. Deze therapie zorgt ervoor dat het lichaam een overdaad aan stress herkent en dat het rempedaal weer gaat werken.”

 

Onlangs stond Horse Topline in paardenvakblad Hoefslag.

Klik op het logo om het artikel te lezen.