Terugkerende klachten

 

Vitamine/mineralen tekorten? Ik eet (voer) toch gezond?
Iedereen kent wel iemand met steeds terugkerende klachten. Je hebt al van alles geprobeerd, maar toch blijven de klachten terugkomen. Dit kan zijn; fysiek, mentaal, moeilijker op gewicht blijven, allergieën, slecht slapen en /of steeds terugkerende ziektes. Dit komt omdat de opname van vitamines en mineralen minder is geworden..


Hoezo zwak immuunsysteem?
Tijdens ons leven lopen we allemaal belastingen op. We worden allemaal wel eens een keer ziek. Als we ons daarna beter voelen, dan is het virus verwerkt of het virus is alleen tot rust gekomen. Het virus kan daarna nog wel aanwezig blijven in het lichaam. Als er een virus aanwezig blijft in het lichaam belemmerd dit de opname van vitamines en mineralen. Bij een verminderde opname van vitamines en mineralen wordt het afweer systeem zwakker.


Waarom chronische klachten?
Bij een zwak afweer systeem krijgen naast virussen ook schimmels, bacteriën en parasieten de kans ons lichaam binnen te dringen en zorgen voor vele chronische klachten zoals:

- Onverklaarbare fysieke problemen;

- Gevoelige pezen, spieren en/of gewrichten;

- Stugger kraakbeen, gevoelig voor slijtage;

- Zwakker zenuwstelsel;

- Slapeloosheid;

- Mentale problemen;

- Spijsverteringsproblemen;

- Luchtwegproblemen;

- Urinewegproblemen;

- Huidproblemen;

- Mentale problemen;

- Hormonale problemen;
- Slaapproblemen.

Erfelijke klachten hebben meestal te maken een virusbelasting in het zenuwstelsel.

Tijdens een behandeling voel ik instinctief of het afweer systeem is verzwakt en hoe we dat kunnen versterken met kruiden.