Headshaking

     

Energieblokkades, veroorzaakt door opgeslagen emoties is een veel voorkomende oorzaak van headshaking.

 

Ook een virusbelasting kan headshaking veroorzaken. Als er een virus aanwezig is in het lichaam (ook al is je paard niet ziek) belemmerd dit de opname van vitamines en mineralen. Dit geeft een verstoorde ontgifting waardoor er irritatie, allergieën en overprikkeling in de holtes kan optreden.

 

Tijdens een behandeling worden de energie blokkades, met daarmee de vastzittende emoties afgevoerd zodat de energie vrijelijk kan doorstromen. Daarbij voel ik instinctief of het paard kruiden nodig heeft om zijn immuunsysteem te versterken.


VAN ON-RIJDBAAR NAAR RIJDBAAR PAARD!

 

“Vorig jaar september is onze Setske zadelmak gemaakt, in het begin ging dit heel goed! echter na twee maanden begon ze ontzettend te schudden met haar hoofd en te trillen met haar oren ( tijdens het rijden). Dit ging van kwaad tot erger en uiteindelijk werd het te gevaarlijk om er op te rijden, ze verloor compleet de controle over zichzelf en raakte in paniek.

Wij hebben een tijdje met onze handen in het haar gezeten en wisten niet wat we moesten doen. Uiteraard wel verschillende dingen geprobeerd maar dat leverde geen resultaat op. Uiteindelijk werd ons aanbevolen om naar een kliniek te gaan en haar daar een week voor onderzoek te laten. Hier stonden wij niet achter en zijn gaan zoeken op internet naar een ander alternatief. Toen kwamen we bij Christina uit, de Emotie blokkade behandeling.

 

Wij hebben Christina gebeld en we konden snel een afspraak maken. In december is Christina voor het eerst bij ons geweest, wij gingen er zonder verwachtingen in.

Na een kleine week mochten we weer op haar rijden en ze schudde aanzienlijk minder! Zou het echt werken ?!

Kort daarna is Christina weer geweest en na de tweede behandeling werd het weer minder!

We begonnen weer een beetje vertrouwen terug te krijgen en hebben haar training weer opgepakt.

Christina is daarna nog twee keer geweest om na te behandelen. Het schudden is weg en Setske is weer een blij paard, volgende maand hebben we zelfs onze eerste wedstrijd!

Christina ontzettend bedankt voor je kennis en vakwerk! Zonder jou zouden we nooit staan waar we nu staan!"

 

Denise Speelpenning, Rockanje.

 

 

Edmee Verhagen, Langenboom

 

Via een bericht op Facebook en een artikel in De Hoefslag zijn wij begin dit jaar bekend met Emotie blokkade therapie en dus ook met Christina. Wij zijn superblij met de resultaten!

 

Gucci is een paard met een gouden karakter en een top inzet. Wij hebben Gucci zelf gefokt en kennen haar dan ook door en door. Tot we in de zomer van 2017 merkten dat ze anders reageerde op vliegjes en stofdeeltjes in de lucht waardoor ze onrustig werd met haar hoofd. Na het controleren van het zadel, verschillende artsen/therapeuten erbij gehad te hebben en haar gewoon even rust te geven bleef dit aanhouden. Uiteindelijk werd het hoofdschudden de zomers daarna nog heftiger en werd rijden in de zomermaanden lastig. We bleven doorzoeken naar een manier om haar van deze klachten af te helpen waarbij we uiteindelijk bij Christina uit zijn gekomen.

Zelf waren we nog niet bekend met Emotie blokkade maar uiteindelijk is ze 2 keer behandeld door Christine en heeft ze voor haar kruiden op maat uitgezocht en gegeven. Tot op heden zijn wij dan ook erg blij met het behaalde resultaat: Gucci is de hele zomer klachtenvrij geweest, doet het goed in het M1 en is een super tevreden paard!