Recensies

Nog niet helemaal overtuigd van de kracht van Emotie blokkade therapie? Lees hier de ervaringen van een selectie van onze klanten. Wil je zelf jouw recensie delen? Stuur deze dan naar: info@horsetopline.nl


Bijna bizar

Amy van Dijk is eigenaresse van Dressuurstal Amy van Dijk in Baarle - Nassau. Een van de paarden die zij rijdt voor een eigenaar is een zesjarige merrie die nu zo’n anderhalf jaar bij Amy op stal staat. “Ze was niet fijn te rijden”, vertelt Amy. “Chagrijnig op het been, strak in het lijf, slecht toegankelijk voor hulpen. We hebben haar compleet laten doorlichten door de dierenarts, maar op de foto’s waren geen afwijkingen te zien. Ook meerdere behandel methodes geprobeerd, maar niks bracht verbetering. We wisten niet of het in haar lijf zat of tussen haar oren. Via een kennis hoorde ik van Christina en ik las een artikel over haar werk dat in het paardenmagazine Hoefslag verschenen was. Ik had geen enkele ervaring met Emotie blokkade therapie maar besloot Christina te bellen.

 

Inmiddels heeft het paard drie behandelingen gehad en echt waar: ik ken haar niet meer terug. In het rijden gaat ze met sprongen vooruit, je voelt dat je weer kunt inwerken, iets van haar kunt vragen. Vooral tijdens de tweede behandeling reageerde het paard best heftig. Ze begon te gapen, met haar hoofd te bewegen. Bij de derde behandeling was ze veel rustiger, leek ze er echt van te genieten. Vóór de behandeling stapte deze merrie net in de afdruk van haar achtervoet. Nu stapt ze drie of vier voeten over. Ook haar singeldwang is als sneeuw voor de zon verdwenen. Voor dit paard betekende Emotie blokkade therapie echt een wereld van verschil. Ik vind het bijna bizar dat zo’n zachte therapie zo veel kan doen.”

 

“Hij was opeens zo fijn en los”

Sabina van Ruitenbeek, die samen met haar echtgenoot Stal van Ruitenbeek heeft, zag dat het paard van een van haar pupillen in korte tijd sterk verbeterd was. “Hij was opeens zo fijn en los”, vertelt ze. “Ik vroeg wat er gebeurd was met haar paard en toen vertelde zijn amazone dat haar paard Emotie blokkade therapie had gehad. Ze had dat expres niet tegen mij verteld, omdat ze benieuwd was of ik het zou zien. Nou reken maar; dat paard had echt enorme vooruitgang geboekt.

Ik ben normaal niet zo van de alternatieve behandelingen. Vaak zie je mensen die van behandelaar naar behandelaar hoppen, iedereen denkt te kunnen helpen en het is moeilijk om het kaf van het koren te scheiden. Maar omdat ik heel benieuwd was wat cranio sacraal therapie voor onze paarden kon doen, besloot ik Christina te vragen een keer bij ons langs te komen.”

Een van de paarden van Stal van Ruitenbeek is Innuendo, een karaktervolle ruin die Sabina en haar man kochten als 2,5-jarige hengst. “Hij is heel sterk en zich bewust van zijn eigen kracht”, vertelt Sabina. “Hij heeft veel hals en kap, zijn rug is een aandachtspunt. Ik was erbij toen Innuendo zijn behandelingen kreeg. Ik vond het goed om te zien dat Christina zo rustig was. Ze nam alle tijd en over het algemeen leek het paard de behandeling prettig te vinden, maar als Christina een plek met spanning behandelde zag je wel dat hij daarop reageerde. Na de eerste keer merkte ik in het rijden al wel wat verschil, maar vooral na de tweede behandeling was de verbetering duidelijk zicht- en voelbaar. Het paard wilde echt van achter naar voren over de rug bewegen, en hij kón dat nu ook. Ook zijn concentratie is sterk verbeterd.”

 

Ja, ja; het zal allemaal wel

De zestienjarige ruin van Dicky Evertsen loopt ZZ-zwaar. Na een blessure bleef hij stijf. Er was weinig ruggebruik, hij was nauwelijks te motiveren en soms raakte hij ook echt in de staak. “Toen ik voor het eerst hoorde over Christina en Emotie blokkade therapie dacht ik: Ja, ja; het zal allemaal wel… Ik was behoorlijk sceptisch. Maar toen Christina hem twee keer behandeld had, had ik echt een ander paard. Hij werd weer soepel, kon weer buigen, loopt zijn pirouettes veel gemakkelijker. Mijn instructeur was stomverbaasd toen ik na de behandeling weer kwam lessen, hij kende mijn paard niet meer terug. Christina kwam voor de eerste keer in oktober, toen nog een keer in januari en vervolgens is ze afgelopen mei nog een keer geweest ter controle. Mijn paard is best eenkennig, maar het is duidelijk dat hij de behandelingen prettig vindt. Ik ging erin met het gevoel van ‘baat het niet dan schaadt het niet’ maar het effect van de behandeling heeft mij – en mijn instructeur – echt verbaasd.”

 

Referenties:

Rob en Sabina van Ruitenbeek - Stal van Ruitenbeek, Maarsbergen

Karin en Amy van Dijk - Dressuurstal Amy van Dijk, Baarle – Nassau

Jeany en Robin Heiden – Alphen

Koosje Mulder – Koos & Co

Margreet Prosman – Hippisch Centrum Harmelen

Okke Peemen – Hoeve Galderzicht, Breda

Fam. Jeurissen - Jeurissen Stables – Landgraaf

Hege Stõrseth – Para dressuur team van Noorwegen