Immuunsysteem versterken

 

Hoezo zwak immuunsysteem?

Tijdens ons leven lopen we allemaal belastingen op. We worden allemaal wel eens een keer ziek. Als we ons daarna beter voelen, dan is het virus verwerkt of het virus is alleen tot rust gekomen. Het virus kan daarna nog wel aanwezig blijven in het lichaam. Als er een virus aanwezig blijft in het lichaam belemmerd dit de opname van vitamines en mineralen. Bij een verminderde opname van vitamines en mineralen wordt het afweer systeem zwakker.

 

Vitamine/mineralen tekorten

Iedereen kent wel iemand met steeds terugkerende klachten. Je hebt je voeding aangepast, maar toch blijven de klachten terugkomen. Dit kan zijn; fysiek, mentaal, moeilijker op gewicht blijven, allergieën, slecht slapen en /of steeds terugkerende ziektes. Dit heeft te maken met de opname van vitamines en mineralen. Deze opname kan pas verbeteren als de virale belasting is verwerkt.

 

Waarom chronische klachten?

Bij een zwak afweer systeem krijgen naast virussen ook schimmels, bacteriën en parasieten de kans ons lichaam binnen te dringen en zorgen voor vele chronische klachten zoals:

 

- Gevoelige pezen, spieren en/of gewrichten.

- Zwakker zenuwstelsel

- Hormonale problemen

 

Erfelijke klachten hebben meestal te maken een virusbelasting in het zenuwstelsel.

 

Tijdens een behandeling wordt er instinctief gevoeld of het afweer systeem is verzwakt en hoe dat versterkt kan worden met kruiden.