Rayon

 

Hoe meer je in het werk kwam hoe meer problemen naar boven kwamen.

 

Headshaking tijdens het werk, maar ook in de stal en buiten in de paddock. Verzet/ staking in het werk werd steeds groter en soms blokkeerde je knie als je uit de stal kwam.

 

Het was liefde op het eerste gezicht! 

 

Je uitstraling en beweging was precies wat ik zocht. Tijdens het proefrijden merkte ik wel dat de aanleuning ver te zoeken was, je liep met de rem erop, krulde je op in je lichaam en je liep met je hoofd achter de loodlijn.

 

 

Maar hé, je was net zadelmak en met mijn werk ervaring om paarden fysiek en mentaal te versterken komt dat wel goed!

 

Dominant

Eenmaal bij mij bleek je erg veel spanning te hebben, je stond regelmatig op je achterbenen. Aan de hand een stukje lopen was nooit saai, je daagde mij uit, je zag mij als een speelkameraad. Concentratie was ver te zoeken. Je durfde je niet kwetsbaar op te stellen, dan werd je behoorlijk dominant.

 

Ondanks mijn behandelingen bleven deze problemen aanhouden. Je bleef op de rem lopen tijdens het rijden, aan de hand en ook aan de longe, je dacht niet naar voren, maar terug. Wat je eigenlijk totaal niet zou verwachten vanwege je drukke baldadige gedrag. Fysiek moest je in orde zijn omdat je volledig gekeurd was inclusief foto’s van je hals, rug en benen.

 

Energieën

 

 Tegelijkertijd was je ook een enorme spiegel voor mij omdat je mij onzeker maakte met je dominante gedrag. Destijds was ik bezig om mijzelf te verder te ontwikkelen in mijn eigen kracht om nog beter gebruik te kunnen maken van de energieën uit het universum tijdens mijn behandelingen. Dit was een schot in de roos! Naast dat ik groeide in mijn zelfvertrouwen en intuïtie kon ik Rayon ook beter lezen wat hij nodig had.

 

Zo kwam ik erachter dat je belast was met ongewenste indringers, zoals zware metalen door stralingsbelasting, een virus, bacterie, schimmels, en parasieten, waardoor je te weinig vitamines en mineralen kon opnemen. Dat had je zo verzwakt in je immuunsysteem waardoor je fysiek en mentaal ongemak bleef houden ondanks behandelingen.

 

Krachttraining

Daarbij had je ook gerichte krachttraining nodig! Je was bloot op je rug, je bovenlijn was erg arm bespierd. Met mijn ontwikkelde intuïtie kon ik nu een effectief trainingsschema maken waardoor je sterker kon worden in de training in plaats van dat je achteruit ging zoals voorheen.

 

Dit trainingsschema samen met het versterken van je immuunsysteem en het losmaken van energie blokkades hebben je totaal veranderd van een baldadig dominant paard, naar een rustig fijn meewerkend paard met een makkelijke aanleuning op lengte over de rug.