Blog 1: Headshaking

Headshaking is een heel vervelend en lastig probleem voor paarden en eigenaren. Het kan veroorzaakt worden door alleen teveel spanning op het hoofd of elders in het lichaam. Maar vaak heeft het te maken met een pollen allergie, ook zonlicht kan pijn op het oog veroorzaken waardoor paarden gaan headshaken.

 

Bij pollenallergie speelt de voeding samen met spanningen op het hoofd een grote rol. Door spanningen op het hoofd kan het filter aan het einde van de neusingang niet meer goed zijn werk doen. Dit filter (Etmoid) werkt als een spons, en heeft bij teveel spanning op het hoofd niet meer voldoende ruimte om uit te zetten waardoor er irritatie optreedt. Daarbij speelt ook de voeding een hele grote rol omdat de conditie van de darmflora een cruciale rol speelt bij het krijgen van allergieën. Door Cranio sacraal therapie te combineren met aanpassing voermanagement krijg je daarom hele goede resultaten bij paarden met pollenallergie.

 

Bij pijn van zonlicht op het oog kan het zijn dat de oogzenuwen onder teveel spanning staan.

Door het paard vrij te maken van alle spanningen op het hoofd, bij de ogen en elders in het lichaam kunnen diverse oorzaken van headshaking hiermee goed behandeld worden!

Al verschillende paarden heb ik met diverse oorzaken van headshaking op deze manier van de headshaking af kunnen helpen door het zo compleet aan te pakken!