Blog 2: Sterke core

Paarden die tijdens het rijden in de voorhand blijven hangen, zijn niet sterk genoeg in de diepliggende skeletspieren.

De diepliggende skeletspieren zorgen voor houding en stabiliteit en zijn moeilijk te beïnvloeden. Omdat de diepliggende skeletspieren niet optimaal functioneren gaan ze compenseren in de oppervlakkige bewegingsspieren. Dit uit zich door onder andere; op de voorhand hangen, bewegingsbeperkingen in bepaalde oefeningen, verkorte passen, moeite met galop, moeite met zijgangen, strakheid in de rug e.d.Gevolg is dat deze paarden ook vaak hard zijn op de oppervlakkige spieren omdat die dan te hard moeten werken omdat ze het werk van de skeletspieren over moeten nemen! Hierdoor krijg je te veel spanningen in het lijf, het bekken kan niet meer ontspannen openen en kantelen, wat juist nodig is om mooi ontspannen over de rug te komen om zo een schoftlift te kunnen maken.

 

De moeilijk beïnvloedbare skeletspieren bezitten een grote hoeveelheid bindweefsel en hebben veel zenuwuiteinden. Met Cranio Sacraal therapie zorg ik dat de afvalstoffen/blokkades uit het bindweefsel worden afgevoerd. Omdat ook de zenuwen daarbij positief worden beïnvloed, waardoor de skeletspieren weer optimaal kunnen functioneren, krijg je een betere stabiliteit in het lichaamMet voldoende stabiliteit in het lichaam geven de oppervlakkige spieren meer bewegingsvrijheid!

 


Met de Steen Techniek behandel ik daarna de overwerkte oppervlakkige bewegingsspieren.

 

Als resultaat krijg je een paard met meer werklust, kracht vanuit de achterhand, fijn in de aanleuning, scherp op de hulpen met meer bewegingsvrijheid!

 

Vóór Cranio Sacraal behandeling

Vóór Cranio Sacraal behandeling

Cranio Sacraal behandeling